To Νοέμβριο του 2017, η Logos Music υποδέχεται στην Ελλάδα τον διεθνούς φήμης, Ελληνικής καταγωγής από τη Γερμανία, πιανίστα Παύλο Χατζόπουλο σε μια περιοδεία με πέντε σταθμούς στην Ελλάδα.
Με αφορμή την επέτειο των 500 χρόνων από τη Μεταρρύθμιση, o Παύλος Χατζόπουλος, παρουσιάζει ρεσιτάλ σε μορφή οδοιπορικού, ερμηνεύοντας και επεξηγώντας έργα μεγάλων συνθετών!
Ο Παύλος Χατζόπουλος γεννήθηκε στη Γερμανία το 1964. Παρακολούθησε τόσο το Γερμανικό όσο και το Ελληνικό σχολείο. Άρχισε να παίζει πιάνο στην ηλικία των τριών χρόνων κι έκανε την πρώτη του σολιστική εμφάνιση όταν ήταν 10 ετών. Σπούδασε στις Ανώτατες Μουσικές Ακαδημίες της Στουτγκάρδης και του Βούρτζμπουργκ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Μάστερ στη Δεξιοτεχνία για σολίστ. Παρακολούθησε πολλά προγράμματα Μάστερ στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ελλάδα. Το 1990 κέρδισε υποτροφία από την Ελληνική Πρεσβεία της Βόννης στη Γερμανία. Επίσης έχει επανειλημμένα παρουσιάσει έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών στην Αθήνα.
Μέχρι σήμερα, έχει παίξει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική και στην Ασία. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Τέχνης και Πολιτισμού (Ρότερνταμ, Ολλανδία) και συχνά δίνει διαλέξεις πάνω στους μουσικούς συμβολισμούς και στη σημασία της μουσικής. Από το 2007 μέχρι το 2011 υπήρξε λέκτορας στην Ακαδημία της Τράπεζας LGT στο Λίχτενστάιν.
Ο Παύλος Χατζόπουλος έγινε γνωστός εξαιτίας της μοναδικής, πρωτοπόρας εργασίας του πάνω στην ερμηνεία της μουσικής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παρουσιάζει συχνά Ρεσιτάλ σε μορφή Διάλεξης (Concert Lecture) όπου πρώτα εξηγεί τη σημασία και στη συνέχεια παίζει τη μουσική. Προσφέρει στο ακροατήριό του μια βαθύτερη κατανόηση της μουσικής, έτσι ώστε η ανταπόκριση των ακροατών του να είναι: «Τώρα μπορώ να καταλάβω τη μουσική!»
Με αφορμή την επέτειο των 500 χρόνων από τη Μεταρρύθμιση του Λουθήρου, ο Παύλος Χατζόπουλος στα Concert Lectures του, παρουσιάζει ρεσιτάλ σε μορφή οδοιπορικού που περικλείουν τις ιδέες της Μεταρρύθμισης όπως: η αλήθεια, η ελευθερία, η λύτρωση από τις επίγειες θλίψεις, τις ιδεοληψίες και τα πνεύματα του παρελθόντος και εν τέλει η απολύτρωση, όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από τα έργα μεγάλων συνθετών ξεκινώντας από τον Μπάχ (σαν μουσικό μάρτυρα των πεποιθήσεων του Λούθηρου), τον Μπετόβεν, τον Σούμπερτ, και τον Σοπέν, καταλήγοντας στον ιμπρεσιονιστή Ντεμπυσσύ και τον Ραχμάνινοβ.
Το πρόγραμμα διαρκεί 75 λεπτά και η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
15 Νοεμβρίου 2017, 19:30
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης
Συνεδριακό Κέντρο “Εκάβη” – «Αικατερίνεια 2017»
16 Νοεμβρίου 2017, 21:00
ΚΑΒΑΛΑ
Δημοτικό Ωδείο Καβάλας
Αίθουσα Συναυλιών «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου»
17 Νοεμβρίου 2017, 20:30
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Αίθουσα Εκδηλώσεων Ωδείου «Φαέθων»
Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης
18 Νοεμβρίου 2017, 20:00
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ευαγγελική Εκκλησία Θεσσαλονίκης
Ποσειδώνος 57, Πυλαία Θεσσαλονίκης
19 Νοεμβρίου 2017, 19:30
ΑΘΗΝΑ
Α΄ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 50, Αθήνα